cpt. Cook
 

Švestková omáčka

Teplá bylinková omáčka k masu, vejcím

Vaječná omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vaječná omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  vejce,

Bešamelová omáčka: 1.215 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 malá cibule, 1/2  bobkového listu, 3 zrnka celého pepře, 1/4 l mléka, vývar, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme horkým mlékem a metlou rozšleháme. Je-li třeba, zředíme dále vývarem z kostí. Přidáme sůl a koření a vaříme 15 - 20 minut. Pak omáčku přecedíme. Do bešamelové omáčky přidáme usekaná vařená vejce.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2175x    verze pro tisk

Vinná omáčka

Vylepšená boloňská omáčka

Základní omáčka - maitre d'hotel

Žloutková petrželková omáčka