cpt. Cook
 

Těstoviny zapékané s mletým masem

Timballo tradizionale
(Tradiční timballo)

Timballo v modernější verzi
(Timballo - la versione moderna)

Timballo z těstovin
(Timballo di maccheroni)

Tortellini Aurora

Tortellini ve vývaru

Toskánské kuřecí těstoviny

Tvarohové krokety - ravioli

Twist s uzenkou

Tykev zapékaná se špagetami

Vaječné makaróny s kachním ragú

Vaječné nudle po boloňsku

Vaječné nudle s ragú z perličky

Vaječné tagliarelli s pečeným telecím

Vaječné velryby s králíkem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Valencijská „Fideuá“

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg nudlí perlových (dutých tlustých nudlí), 15  garnátů (mořských ráčků), 115 středně velkých krevet, 1/2 malý ďas mořský, 215 dkg rajčat (oloupaných, okapaných a bez semínek) nebo přírodních z plechovky, 3/4 dl extra virgin olivového oleje, 1/2 kolečko cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 snítka zelené petrželky, šafrán,

Rybí vývar: 1.15 l vody (vařené s hlavou ďasa mořského a krevetami), mrkev, cibule, česnek, zelená petrželka, bobkový list, několik kuliček celého pepře, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz V pánvi na paellu osmahneme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne dostávat nazlátlou barvu, přidáme dužinu z přezrálých rajčat rozkrájenou na malé kousky. Neustále mícháme vařečkou, aby se hmota osmažila rovnoměrně.

www.tacos.cz Jakmile jsou rajčata a cibule správně osmahnuté, přidáme středně velké garnáty, krevety a nakonec pokrájeného ďasa mořského. To vše obracíme, aby se osmahly stejnoměrně. Pak přilijeme dobře procezený vývar z ryb a zeleniny s drobně posekaným česnekem, petrželkou a šafránem a když začne vřít, nasypeme do něj velmi roztroušeně nudle. Necháme povařit asi 7-8 minut na mírném ohni a občas během vaření zamícháme.

www.tacos.cz Podáváme v téže pánvi na paellu, ozdobené několika plátky citrónu. Tento pokrm je výtečný, nenadýmá a dobře se zažívá.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2544x    verze pro tisk

Vepřové ravioli se zázvorovou omáčkou

Víkendová puttanesca

Voňavé sedani
(Sedani aromatici)

Vrtulky s paprikami a lilkem