cpt. Cook
 

Ragú ze zeleniny

Ratatouille

Sladkokyselá zelenina s rýží

Zapečená zelenina s uzeným bůčkem

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina se šunkou

Zelenina míchaná se sázenými vejci

Zelenina po indicku

Zelenina s míchanými vejci

Zelenina se sójovou smetanovou omáčkou

Zelenina v těstíčku
(Verduras rebozadas)

Zelenina zapečená na lasturách

Zeleninová mísa s krůtími prsíčky

Zeleninová nádivka

Zeleninová směs

Zeleninové hašé s masem a sázenými vejci

Zeleninové krokety se sýrem

Zeleninové lívanečky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zeleninové ragú s knedlíčky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  pórky, 2  mrkve, 2  kedlubny, 1/2  celeru, zelená petrželka, 8 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, sůl, muškátový oříšek, 15 dkg tvrdého sýra, 1/2 šálku mléka nebo smetana, 2  žloutky,

Knedlíčky: 1/2  vejce, 3 dkg másla, sůl, 4 lžíce mléka, 10 dkg strouhanky

zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky, podusíme v osolené vodě do měkka. Z mouky a poloviny másla připravíme světlou jíšku, kterou zředíme vývarem ze zeleniny, mlékem a provaříme. Nakonec omáčku osolíme, okořeníme, přidáme nakrájenou zeleninu a žloutek. Prohřejeme a vložíme zvlášť uvařené knedlíčky.

www.tacos.cz Vejce utřeme s tukem a solí, přidáme střídavě mléko a strouhanku a omočenou rukou vyvalujeme malé knedlíčky. Vaříme je v osolené vodě, odcedíme, propláchneme studenou vodou a pak je vložíme do omáčky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2154x    verze pro tisk