cpt. Cook
 

Zeleninový guláš
(Ratatouille)

Zeleninový kotlík

Zeleninový mozeček s droždím

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zeleninový nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  1/2  kedlubna, 1/2  mrkev, 15 dkg květáku, 1/2 lžíce sterilovaného hrášku, 1/2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, vejce, sůl, 1/2 lžička másla na vymazání, hrubá mouka na vysypání misky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Mrkev a kedlubnu nakrájíme na kostičky, podlijeme vodou, mírně osolíme a dusíme. Během dušení přidáme nakrájený květák a dusíme doměkka. Mezitím připravíme bešamel. Mouku upražíme nasucho dožluta, zalijeme vodou, vaříme 30 minut, před koncem přidáme mléko. Hustou omáčku přisolíme, po zchladnutí vmícháme žloutek, přidáme zeleninu a vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Do vymazané a vysypané zapékací misky dáme směs a vaříme hodinu ve vodní lázni.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2013x    verze pro tisk