cpt. Cook
 

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelňačka s masovými knedlíčky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg uzeného bůčku, 1/2  cibule, 1/2 lžíce gulášové směsi, 1/2 špetka chilli, kmín, koriandr, 1.15 l vývaru (z uzeného masa), 30 dkg kysaného zelí, 1/2 lžíce rajčatového protlaku, 1/2 hrst sušených hub (volitelně), 2 lžíce smetany nebo kondenzovaného neslazeného mléka,

Knedlíčky: 215 dkg mletého masa, 1/2  rohlík (namočený a vymačkaný), 1/2  vejce, 1/2 stroužek česneku, 1/2 špetka směsi do mletých mas, sůl, hrubá mouka

zkopírováno z http://www.tacos.cz Bůček nakrájíme a zpěníme spolu s cibulí, přidáme všechno koření, zalijeme vývarem (i vodou), dáme zelí, protlak, osolíme a vaříme, až zelí změkne. Někdy můžeme spolu se zelím přidat hrstku sušených hub. Připravíme si směs na knedlíčky, promícháme, podle potřeby zahustíme moukou. Pak je dáme do polévky a vaříme 8 minut. Do hotové polévky dáme smetanu. Velmi chutná po Silvestru.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 971x    verze pro tisk

Zelňačka s uzeným kolenem