cpt. Cook
 

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Velouté au magret fumé

Polévka z uzených kachních prsou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg konzervovaných jedlých kaštanů, 115 dkg uzených kachních prsíček, 3  šalotky, 2 stroužky česneku, 10 snítek pažitky, 2.15 dl šlehačky, 1/2 l kuřecího vývaru, 2 lžíce portského vína, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Konzervované kaštany sceďte (nebo si je můžete připravit sami, budou mít více chuti, ale zabere to víc času). Šalotku a česnek oloupejte a nasekejte zvlášť. Ve velkém hrnci s olejem restujte šalotku 5 minut. Portským dno deglazujte, poté přidejte kaštany a česnek. Pokračujte ve vaření po dobu 3 minut za stálého míchání. Vmíchejte vývar, dochuťte solí a pepřem. Přikryjte poklicí a duste 10 minut. Směs pak rozmixujte s přidáním smetany. Upravte chuť solí a pepřem a polévku ohřejte po dobu 5 minut. Tenké plátky kachních prsou rozdělte na talíře s polévkou a ozdobte kapkou smetany. Pažitku opláchněte a osušte, nasekejte a posypte povrch.
vloženo 23.07.2025    zobrazeno 2x    verze pro tisk

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)