cpt. Cook
 

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg uzeného vepřového kolena, 10 dkg čočky, 115 dkg brambor, 1.15 dl mléka, 2 dkg hladké mouky, 4 dkg vepřového sádla, 1.15 dkg slaniny, 1.15 dkg česneku, 1/2 lžička mleté papriky, sůl, mletý pepř, bobkový list
zkopírováno z http://www.tacos.cz Uzené koleno vaříme ve vodě s bobkovým listem a celým černým pepřem do změknutí. Když koleno měkké, vyjmeme ho z hrnce a přidáme do vody propláchnutou čočku. Tu uvaříme do poloměkka a potom přidáme brambory nakrájené na menší kostičky. Ze slaniny, vepřového sádla, česneku a mleté červené papriky si připravíme zápražku, kterou zalejeme vlažným mlékem a rozmícháme v polévce.

www.tacos.cz Do hotové polévky přidáme nakrájené uvařené koleno a vše ještě dochutíme solí a mletým pepřem. Při podávání můžeme polévku doplnit na másle opečenými dubáky.

vloženo 16.12.2012    zobrazeno 1493x    verze pro tisk

Zeleninová polévka s vejcem

Zelná polévka s rybím filé

Zelná polévka slovenská (kapustnica)

Zelňačka s masovými knedlíčky

Zelňačka s uzeným kolenem