cpt. Cook
 
<<  [021-040]   [041-059]   


22.07.2025  Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)

22.07.2025  Katalánská vepřová líčka s chorizem

22.07.2025  Linguine s grilovaným květákem a burratou

22.07.2025  Strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Itálie - Neapol   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pasta alla genovese

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  80 dkg cibule, 150 dkg těstovin ziti, 40 dkg telecího masa, 10 dkg ricotty, 15 dkg mléka, 1/2  mrkev, tvrdý sýr, zelená petrželka, bílé víno, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Mrkev očistěte a nakrájejte na třetiny. Maso osolte a opepřete. V hrnci rozehřejte pár lžic oleje s mrkví a maso ze všech stran opečte dozlatova, asi 3-5 minut. Poté ho podlijte trochou bílého vína a nechte alkohol zcela odpařit.

www.tacos.cz Přidejte nakrájenou cibuli, půl sklenice vody a promíchejte. Stáhněte plamen, přikryjte pokličkou a duste asi 2 hodiny a 30 minut. Poté maso z hrnce vyjměte a cibuli nechte ještě vařit bez pokličky na trochu živějším ohni, aby se vysušila. Menší část masa rozdrobte na vlákna - použijete ji k dokončení pokrmů. Zbytek nakrájejte na kousky. Cibuli rozmixujte jen dvěma pulsy mixéru, abyste získali hrubou omáčku. Přendejte ji do pánve s masem na kousky. Ricottu rozmixujte s mlékem, dokud nevznikne hladký krém.

www.tacos.cz Ziti uvařte al dente jv osolené vroucí vodě. Sceďte je a přendejte do pánve s cibulí a masem. Přidejte trochu oleje, špetku strouhaného sýra a minutu restujte. Podávejte ziti na lžíci ricottového krému a završte vlákny masa, které jste si odložili stranou, plus zelenou petrželkou.

www.tacos.cz 'Genovese' je typická příprava neapolské kuchyně, která pochází z poloviny 19. století. S Janovem to však nemá nic společného: zdá se, že omáčku z masa a cibule vařila komunita Janovčanů, která žila ve čtvrti Quartieri Spagnoli. Jiní tvrdí, že to byl vynález kuchaře z Ženevy (genevois) ve službách tehdejší neapolské aristokracie.

Recept ze skupiny: Jídla z těsta - těstoviny
vloženo 22.07.2025    zobrazeno 66x    verze pro tisk

20.07.2025  Plněné papriky v air-fryeru

20.07.2025  Vajíčka s paprikou
(One-pan eggs & peppers)

20.07.2025  Bylinková omeleta se smaženými rajčaty

20.07.2025  Vaječné závitky ke snídani

19.07.2025  Kuře s quinoou
(One-pot chicken with quinoa)

19.07.2025  Filet mignon na pivu a hořčici
(Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne)

19.07.2025  Čekanka se šunkou a tandoori krémem
(Endives au jambon, crème tandoori)

19.07.2025  Jorkširské pudinky z horkovzdušné fritézy
(Air-fryer yorkshire puddings)

19.07.2025  Friggione bolognese
(Boloňské friggione)

18.07.2025  Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

18.07.2025  Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

17.07.2025  Višňové a řepné gazpacho

16.07.2025  Bucatini all'Amatriciana

16.07.2025  Bucatini alla boscaiola