cpt. Cook
 
<<  [021-040]   [041-059]   


22.07.2025  Kuře se žampiony a tekutým sýrem
(Poulet aux champignons et à la cancoillotte)

22.07.2025  Katalánská vepřová líčka s chorizem

22.07.2025  Linguine s grilovaným květákem a burratou

22.07.2025  Strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

22.07.2025  Pasta alla genovese

20.07.2025  Plněné papriky v air-fryeru

20.07.2025  Vajíčka s paprikou
(One-pan eggs & peppers)

20.07.2025  Bylinková omeleta se smaženými rajčaty

20.07.2025  Vaječné závitky ke snídani

19.07.2025  Kuře s quinoou
(One-pot chicken with quinoa)

19.07.2025  Filet mignon na pivu a hořčici
(Filet mignon à la bière blonde et à la moutarde ancienne)

19.07.2025  Čekanka se šunkou a tandoori krémem
(Endives au jambon, crème tandoori)

19.07.2025  Jorkširské pudinky z horkovzdušné fritézy
(Air-fryer yorkshire puddings)

19.07.2025  Friggione bolognese
(Boloňské friggione)

18.07.2025  Kuřecí pastilla s podzimní zeleninou
(Pastilla de poulet aux légumes d'automne)

18.07.2025  Salát z fazolek a nových brambor
(Insalata di fagiolini verdi e patate)

17.07.2025  Višňové a řepné gazpacho

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bucatini all'Amatriciana

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  11.15 dkg guanciale, 6 cl extra virgin olivového oleje, 1/2  chilli paprička, 1.215 dl suchého bílého vína, 80 dkg nakládaných rajčat San Marzano, sůl, 415 dkg těstovin bucatini, 115 dkg čerstvě nastrouhaného pecorina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Guanciale nahrubo nasekejte a rozložte na hlubokou těžkou pánev. Přidejte olej a nastrouhanou papričku peperoncino. Restujte na prudkém ohni 1-2 minuty, dokud se tuk z guanciale neroztaví, promíchávejte dřevěnou vařečkou. Jakmile guanciale získá barvu, ale ještě se nezačne křupat, přilijte víno a svařte, dokud se nevypaří, asi minutu. Rajčata s jejich šťávou protlačte pasírkou a přidejte je na pánev. Snižte teplotu a vařte, dokud se rajčata neredukují na polovinu, často míchejte, 30-40 minut.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci přiveďte k varu nejméně 5 litrů vody. Přidejte štědrou dávlku soli. Vhoďte těstoviny, promíchejte a zakryjte hrnec. Když se voda vrátí k varu, sejměte pokličku a vařte těstoviny odkryté, dokud nejsou sotva al dente, asi o 1-2 minuty méně, než udává navržený čas vaření na obalu.

www.tacos.cz Pomocí 2 velkých vidliček nebo kleští na špagety přeneste těstoviny přímo z vody do pekáče, neceďte je. Energicky promíchejte a prohazuje, aby se dokončily v omáčce, asi minutu. Vypněte oheň, vmíchejte část strouhaného Pecorino Romano a promíchejte. Ihned podávejte se zbývajícím sýrem k posypání.

Recept ze skupiny: Jídla z těsta - těstoviny
vloženo 16.07.2025    zobrazeno 41x    verze pro tisk

16.07.2025  Bucatini alla boscaiola