cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bavorské vdolečky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 dl mléka, 3 dkg kvasnic, 10 dkg moučkového cukru, 150 dkg polohrubé mouky, 1/2  vejce, citrónová kůra, sůl, 15 dkg rostlinného tuku, 215 dkg oleje na smažení,

Na ozdobu: 215 dkg švestkových povidel, 115 dkg tvrdého tvarohu, 115 dkg šlehačky, moučkový cukr

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z části vlažného mléka, droždí, trošky cukru a mouky připravíme kvásek, necháme vykynout. Do mísy dáme mouku, vejce, zbylý cukr, strouhanou kůru, sůl, rozpuštěný tuk, zbylé mléko, kvásek, vše promícháme, vypracujeme těsto, necháme vykynout, vyválíme plát 15 mm silný a skleničkou vykrajujeme kolečka, necháme vykynout, uděláme důlek a touto stranou dáme do oleje, přikryjeme, obrátíme a hotové potřeme povidly, posypeme tvarohem a zdobíme slazenou šlehačkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2559x    verze pro tisk

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky s jablky

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

Vdolky z vařených brambor

Zelníky