cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky s jablky

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Vdolky z vařených brambor

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg uvařených brambor, 16 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2  vejce, 1.15 dkg kvasnic, 4 lžíce mléka, sůl, švestková povidla, perník
zkopírováno z http://www.tacos.cz Studené brambory jemně nastrouháme. Do mísy dáme mouku, osolíme, přidáme brambory a kvásek z droždí. Přilijeme mléko, zašleháme vejce a vypracujeme středně tuhé těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Potom z těsta vykrajujeme lžící stejně velké kousky, utvoříme vdolečky, které vložíme na pomaštěný plech a necháme ještě asi 10 minut kynout. Vdolky rukou trochu zploštíme a upečeme v předehřáté troubě dorůžova. Před podáváním mažeme povidly a sypeme perníkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3072x    verze pro tisk

Zelníky