cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky s jablky

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Fiori di sambuco fritti
(Smažené květy černého bezu)

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

Vdolky z vařených brambor

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelníky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg polohrubé mouky, 2.15 dkg kvasnic, sůl, 2 dl mléka, vejce, 6 dkg rozpuštěného tuku, 1/2 lžička pískového cukru, 1/2  vejce nebo bílek na potření,

Náplň ze zelí I: 150 dkg zelí, 4 dkg tuku, sůl, vanilkový cukr,  trochu mleté skořice, 2 lžíce kysané smetany na šlehání,

Náplň ze zelí II: 150 dkg zelí, 4 dkg tuku, mletý pepř, moučkový cukr podle chuti

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z uvedených dávek vypracujeme hladké vláčné těsto jako na buchty, přikryjeme ubrouskem a dáme na teplé místo kynout. Potom z něj lžící vykrajujeme stejné kousky, zakulatíme je, roztlačíme a vyplníme připravenou náplní. Dobře uzavřeme, zformujeme je do tvaru malých vdolečků, vložíme na pomaštěný plech a necháme ještě asi 10 minut kynout. Pak je pomažeme rozšlehaným bílkem a upečeme dorůžova.

www.tacos.cz Zelná náplň I: Očištěné zelí nakrájíme na slabé nudličky a osmažíme na tuku bez přilévání vody dorůžova. Do vychladlého zelí přidáme skořici, vanilkový cukr a smetanu.

www.tacos.cz Zelná náplň II: Očištěné zelí nakrájíme na slabé nudličky a osmažíme na tuku bez přilévání vody dorůžova. Dle chuti osladíme, opepříme a necháme vychladnout.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3211x    verze pro tisk