cpt. Cook
 

Bavorské vdolečky

Bramborové vdolky

Bramborové vdolky s jablky

Dukátové buchtičky s jahodovým krémem

Itálie - Piemont   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fiori di sambuco fritti

Smažené květy černého bezu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  12  bezových květů, 1/2 sklenka plnotučného mléka, 115 dkg hladké mouky, 1/2  kypřící prášek do pečiva, 12.15 dkg moučkového cukru, 1/2 špetka muškátového oříšku, 1/2 špetka soli, 2  vejce, 4 lžíce grapy, olivový olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Květy ponecháme s dlouhým stonkem, aby zůstaly před smažením pohromadě a zbavíme je případného hmyzu. Mohou se namočit na čas do studené vody, ale tím přijdou o voňavý pyl, takže někdo dává přednost důkladnému vytřesení a prohlídce. Z vypsaných surovin se vyšlehá těstíčko, mléka možná bude potřeba trochu méně než je uvedené množství, naopak vinnou pálenkou grapou nešetřit. Na pánvi se rozpálí olej (máslo se nedoporučuje, měnilo by chuť květů), květy se podrží za stonek a opatrně namáčejí do těstíčka a kladou do oleje a osmaží se do růžova. Pak se za stonek vyjmou a nechají okapat na papírovém ubrousku, stonek se před podáváním odstřihne. Podávají se horké a křupavé, poprášené cukrem.

www.tacos.cz Příloha: suché bílé víno

vloženo 26.06.2010    zobrazeno 1958x    verze pro tisk

Kakaové těstoviny s ananasem

Koblihy domácí

Krupicové nočky

Krupicový svítek

Mušle s vanilkovou zmrzlinou

Peciválky

Povidlové taštičky

Solnohradské noky

Štýrské nudle

Tvarohové smažené šišky

Tvarohový trhanec

Vdolečky pro fašank

Vdolky se švestkami

Vdolky z vařených brambor

Zelníky