cpt. Cook
 

Bramborová polévka s vejci
(Sopa de papa y huevo duro)

Bramborová polévka se zeleninou a sýrem

Bramborová polévka se žampiony

Bramborová rychlá

Bramborová s krupkami

Bramborová s krupkami nakyselo

Bramborová s krupkami zahuštěná

Bramborová s ovesnými vločkami

Bramborová s pórkem

Bramborová s tykví

Bramborová selská

Bramborová sytá se zeleným hráškem

Bramborová z masoxu

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová z nových brambor

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg nových brambor, 1.15 l vody, 1/4 l mléka, sůl, kmín, pažitka, žloutek, chleba
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory důkladně očistíme, zbavíme slupky, omyjeme, vložíme do horké osolené vody a vaříme. Pro zlepšení chuti je vaříme s kmínem. Po uvaření brambor z nich slijeme vodu zvlášť do hrnce a opět ji přivedeme do varu. Do ní přidáme mléko s rozmíchaným žloutkem - okamžitě odstavíme, aby se žloutek nezačal srážet. Polévku ochutíme pažitkou, petrželkou nebo natí z mladé cibule či různých bylinek. Potom si připravíme chléb. Nakrájíme jej na kostičky nebo na proužky, osmažíme na tuku, tuku stačí malý kousek, a rozdělíme přímo na talíře a horkou polévkou jej zalijeme. Místo chleba můžeme použít žemle nebo veky. Uvařené brambory použijeme jako druhý chod. Buď jen tak se solí, máslem a mlékem, nebo posypané zelenou natí a nastrouhaným tvarohem, případně je využijeme k přípravě ně kterého bramborového jídla.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 961x    verze pro tisk

Bramborová zahuštěná jíškou

Bramborová zdravotní s mlékem

Bramborový krém s brokolicí

Brukvová s krupicovými nočky

Burgundská polévka

Burgundská polévka