cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

Citronová rýže s mátou
(Riso al limone e menta)

Čekankové risotto
(Risotto con radicchio)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čekankové rizoto

Risotto al radicchio

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l zeleninového vývaru, 32 dkg rýže Carnaroli, 315 dkg červené čekanky di Chioggia, 6 dkg másla, 1/2 dl suchého bílého vína, 4 dkg grana padano, 15 dkg šalotky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupejte čekanku, omyjte listy pod tekoucí vodou a nakrájejte je na proužky. Nakrájejte šalotku a orestujte ji na hluboké pánvi s trochou oleje. Na pánev pak přidejte rýži, nechejte zesklovatět, přidejte čekanku, zalijte bílým vínem a nechte ho odpařit. Pokračujte míchajíce ve vaření rýže a pokaždé, když se předchozí vývar vstřebá, přidejte naběračku horkého vývaru. Asi po 15 minutách ji podle chuti osolte a opepřete. Už při vypnutém ohni vmíchejte do rizota máslo a strouhaný sýr Grana Padano. Podávejte ihned, ještě teplé a krémové.
vloženo 24.01.2022    zobrazeno 484x    verze pro tisk

Černý kuba

Černý kuba

Čirok na způsob tabbouleh

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

Karbanátky ze směsi semínek