cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citronová rýže s mátou

Riso al limone e menta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg rýže basmati, 1/2  šalotka, 1/2  citrón, 2 snítky máty kadeřavé, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, 1/2 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nastrouhejte kůru z citronu a dejte ji do mísy, vymačkejte jej a přidejte šťávu. Přihoďte nadrobno nasekané lístky z poloviny máty a olej, promíchejte a nechte odstát.

www.tacos.cz Oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku poduste v hrnci na velmi mírném ohni 7-8 minut, přičemž v polovině vaření přidejte trochu vody, ale nenechte ji zhnědnout. Mezitím rýži propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou, abyste ji zbavili všech zbytků škrobu. Rýži slijte, přendejte na pánev k šalotce a za stálého míchání ji 2-3 minuty restujte. Přilijte vroucí vodu, zamíchejte, podle chuti osolte, přikryjte a vařte rýži 3 minuty na prudkém ohni, poté teplotu snižte a duste pod pokličkou dalších 10 minut. Rozdělte rýži na talíře, načechrejte ji vidličkou, zalejte citronovou směsí a ozdobte lístky máty.

vloženo 15.04.2022    zobrazeno 578x    verze pro tisk

Čekankové risotto
(Risotto con radicchio)

Čekankové rizoto
(Risotto al radicchio)

Černý kuba

Černý kuba

Čirok na způsob tabbouleh

Diri ak sos pwa
(Haitská rýže s fazolovou omáčkou)

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou