cpt. Cook
 

Akny (žlutá rýže)
(Akny (riz jaume))

Beninské rizoto
(Riz au gras)

Bulgur s paprikami, mátou a kozím sýrem

Bylinkové rizoto s cuketou
(Courgette and herb risotto)

Byzantský pilaf

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citronová rýže s mátou

Riso al limone e menta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  215 dkg rýže basmati, 1/2  šalotka, 1/2  citrón, 2 snítky máty kadeřavé, 2 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, 1/2 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nastrouhejte kůru z citronu a dejte ji do mísy, vymačkejte jej a přidejte šťávu. Přihoďte nadrobno nasekané lístky z poloviny máty a olej, promíchejte a nechte odstát.

www.tacos.cz Oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku poduste v hrnci na velmi mírném ohni 7-8 minut, přičemž v polovině vaření přidejte trochu vody, ale nenechte ji zhnědnout. Mezitím rýži propláchněte v cedníku pod tekoucí studenou vodou, abyste ji zbavili všech zbytků škrobu. Rýži slijte, přendejte na pánev k šalotce a za stálého míchání ji 2-3 minuty restujte. Přilijte vroucí vodu, zamíchejte, podle chuti osolte, přikryjte a vařte rýži 3 minuty na prudkém ohni, poté teplotu snižte a duste pod pokličkou dalších 10 minut. Rozdělte rýži na talíře, načechrejte ji vidličkou, zalejte citronovou směsí a ozdobte lístky máty.

vloženo 15.04.2022    zobrazeno 112x    verze pro tisk

Čekankové risotto
(Risotto con radicchio)

Čekankové rizoto
(Risotto al radicchio)

Černý kuba

Černý kuba

Dušené kroupy s hráškem a fetou

Džuveč (srbské jídlo)

Houbový kuba

Houbový kuba

Husí drůbky s rýží

Jáhlová kaše se škvarky

Japonskem inspirované zeleninové ragú s nudlemi

Karbanátky z ovesných vloček s uzeninou

Karbanátky ze směsi semínek

Khirčí