cpt. Cook
 

Cibulová polévka s mandlemi a šafránem
(Soupe a l'oignon, aux amandes et au safran)

Cibulová polévka z Cardaillacu

Cibulová s brambory

Cibulovo-bramborová polévka

Cikánská papriková polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Červená polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  30 dkg zelí, 1/2  cibule, 2 červené papriky, 2  rajčata, 2 stroužky česneku, zelená petrželka, 1/2 lžíce oleje, sůl, 1/2 l vody, 6 plátků chleba, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, papriky, rajčata, zelí, petrželku a česnek jemně nasekáme. Do kastrolu se zahřátým olejem vložíme cibuli, papriky, zelí a česnek a pomalu dusíme. Když začne cibule měknout, přidáme rajčata a petrželku, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 15 minut na mírném ohni. Potom zalijeme vodou, osolíme a na malém ohni vaříme tak dlouho, až je zelí měkké. Do ohnivzdorné misky dáme trochu zeleniny, poklademe tenkými krajíčky chleba, znovu zeleninu a opět chléb, popřípadě ještě zopakujeme. Zalijeme vývarem a pomalu vaříme tak dlouho, až se všechna tekutina vsákne a vznikne hustá kaše.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1119x    verze pro tisk

Česká bramboračka

Česká polévka z kysaného zelí

Česnečka

Česnečka - oukrop

Česnečka rychlá

Česnečka s brambory a vejcem

Česnečka s ovesnými vločkami

Česneková polévka

Česneková polévka bramborová

Česneková s krupkami

Čínská zeleninová polévka

Dýňový krém
(Crème de courge)

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)