cpt. Cook
 

Cibulová polévka s mandlemi a šafránem
(Soupe a l'oignon, aux amandes et au safran)

Cibulová polévka z Cardaillacu

Cibulová s brambory

Cibulovo-bramborová polévka

Cikánská papriková polévka

Červená polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Česká bramboračka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 10 dkg kořenové zeleniny, 15 dkg kapusty, 6 dkg oleje, 6 dkg hladké mouky, mletý pepř, majoránka, česnek, 115 dkg čerstvých hub, sůl, 1/2 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z tuku a mouky si uděláme jíšku, zalijeme ji vodou, osolíme, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme. Když jsou brambory poloměkké, přidáme kořenovou zeleninu nastrouhanou na hrubém struhadle, jemně pokrájenou kapustu a polévku dovaříme. Okořeníme ji česnekem, majoránkou a pepřem. Máme-li, pak nakonec přidáme jemně rozsekanou petrželku. V létě přidáváme spolu se zeleninou i čerstvé houby. V zimě dáváme odpovídající množství sušených hub, které jsme předem namočili a pokrájeli. Dáváme je do polévky ovařit s vodou, ve které byly máčeny.

www.tacos.cz Do polévky můžeme také přidat trochu předem uvařeného a prolisovaného hrachu (asi 150 g). Stačí také odpovídající množství hrachové kaše nebo trochu hrachové polévky Vitana. Jindy můžeme přidat do polévky na osobu 50 g párku nebo jiné uzeniny nebo zbytky nadrobno pokrájené vepřové pečeně i s trochou šťávy. Stačí pak k polévce podat chléb a večeře je hotova.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1272x    verze pro tisk

Česká polévka z kysaného zelí

Česnečka

Česnečka - oukrop

Česnečka rychlá

Česnečka s brambory a vejcem

Česnečka s ovesnými vločkami

Česneková polévka

Česneková polévka bramborová

Česneková s krupkami

Čínská zeleninová polévka

Dýňový krém
(Crème de courge)

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)