cpt. Cook
 

Cibulová polévka s mandlemi a šafránem
(Soupe a l'oignon, aux amandes et au safran)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Cibulová polévka z Cardaillacu

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 3 dkg másla, 1/2 lžička hladké mouky, 1.15 l vody, polévkové koření, mletý pepř, 115 dkg ementálu, sůl, 3  rohlíky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na části oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vodou, do které kápneme polévkové koření. Vývar z kostí nebo z masa také nic nezkazí. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájené rohlíky (nebo odpovídající množství veky) osmažíme na zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můžeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.

www.tacos.cz Nemáte-li rádi sýr, varuji vás. Ementál se v polévce táhne, konce ho není a odpůrci sýrů omdlévají! Ale všichni ostatní si na polévce pochutnají.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1064x    verze pro tisk

Cibulová s brambory

Cibulovo-bramborová polévka

Cikánská papriková polévka

Červená polévka

Česká bramboračka

Česká polévka z kysaného zelí

Česnečka

Česnečka - oukrop

Česnečka rychlá

Česnečka s brambory a vejcem

Česnečka s ovesnými vločkami

Česneková polévka

Česneková polévka bramborová

Česneková s krupkami

Čínská zeleninová polévka

Dýňový krém
(Crème de courge)

Dýňový krém s pestem
(Crème de courge au pistou)

Dýňový krém zdobený marcipánem
(Crema gialla guarnita con pasta reale)