cpt. Cook
 

Ailloli

Avokádove guacamole

Bylinková studená omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Citronové aioli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  vejce, 3 lžíce citrónové šťávy, 1.15 lžičky dijonské hořčice, 1/2 stroužek česneku, 3/4 lžičky soli, 1/4 lžičky moučkového cukru, 1/2 špetka cayenského pepře, 1.15 šálku rostlinného oleje, 2 lžíce extra virgin olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce, citronovou šťávu, hořčici, nasekaný česnek, sůl, cukr a kajenský pepř zpracujte v kuchyňském robotu, dokud se nespojí, asi 5 sekund. Za chodu procesoru pomalu přilévejte rostlinný olej, dokud se emulze nerozpustí a směs nezhoustne, asi 2 minuty. Stěny mísy seškrábněte gumovou stěrkou a pokračujte ve zpracování ještě 5 sekund. Přendejte do sklenice a vmíchejte olivový olej. Připevněte víčko sklenice a uložte do chladničky, dokud nebude připravena k použití. Aioli lze uchovávat v chladničce až 1 týden. Rostlinný olej nenahrazujte olivovým olejem, aioli by zhořklo.
vloženo 06.12.2021    zobrazeno 538x    verze pro tisk

Cumberlandská omáčka

Cumberlandská omáčka

Čatní kokosové

Čerstvá bylinková omáčka

Čínská pálivě sladká omáčka

Ďábelský dresing

Domácí crème fraîche

Francouzská majonéza

Gaucamole

Guacamole salsa

Harissa

Hořčice podle M. D. Rettigové

Italská omáčka

Jablečná omáčka

Jablečná omáčka s hořčicí

Jablečná omáčka se smetanou a křenem