cpt. Cook
 

Domácí červené nudle

Domácí nudle

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Domácí zelené nudle

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  20 dkg hrubé mouky, 10 dkg špenátového protlaku, 1/2  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vál prosijeme odváženou mouku a uděláme do ní důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme rozmrazený špenátový protlak, z něhož jsme nechali odkapat vodu. Těsto začneme začneme zpracovávat nejdříve nožem, teprve až se nám suroviny spojí, pracujeme rukama. Těsto důkladně dlaněmi prohněteme, až je hladké, pružné a nechytá se válu. Těsto připravované z více vajec rozdělíme pro další přípravu na několik bochánků. Bochánek rozválíme od středu na pomoučeném vále válečkem na tenkou, stejnoměrně silnou placku. Během válení těsto několikrát obrátíme. Hotové placky sušíme na utěrce.

www.tacos.cz Proschlou placku, která se neláme a při krájení se nelepí k sobě, rozkrojíme ostrým nožem na poloviny. Obě části na sebe položíme a krájíme na pruhy potřebné délky. Šířku těstovin zvolíme podle potřeby.

www.tacos.cz Těstoviny vaříme v dostatečném množství osolené vody. Na 100 g těstoviny počítáme asi 1 litr vody a 10 g soli. Při vaření přidáváme do vody 1-2 lžíce stolního oleje, aby se po zcezení neslepily. Čerstvé těstoviny vaříme 4-5 minut, sušené podle velikosti i 10-20 minut.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2048x    verze pro tisk

Dušené strouhání

Dušený hrášek se strouháním

Jednoduchý kuskus

Kuskus

Maďarské dušené strouhání
(Tarhonya)

Nudle s hráškovou kaší

Strouhání dušené s bramborami

Tarhoňa
(Tarhonya)

Těstoviny s krupicí a sýrem

Těstoviny zapečené s vejci a sýrem