cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové noky

Dýňové noky

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňové noky s fazolovým krémem

Gnocchi di zucca con crema di fagioli

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zelené tykve Hokkaido, 2  brambory, 4 lžíce lahůdkového droždí, 15 dkg celozrnné mouky, muškátový oříšek, 1/2 sklenky mléka, 6 lístků šalvěje, 1/2 snítka rozmarýnu, 20 dkg fazolí (vařených, nejlépe černé oko), 1/2 stroužek česneku, extra virgin olivový olej podle chuti, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvařte ve slupce doměkka, slijte je, nechte vychladnout, oloupejte je a rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Dýni nakrájejte na klínky, odstraňte semínka a slupku, dužinu položte v jedné vrstvě na plech vyložený mastným papírem, ochuťte trochou oleje, posypte solí a pepřem. Přikryjte je mastným papírem a pečte při 180 °C asi 30 minut, dokud nezměknou.

www.tacos.cz Na pánvi na mírném ohni rozehřejte olej, přidejte nasekané jehličky rozmarýnu, lístky šalvěje a na plátky nakrájený česnek a nechte teplem zesílit chuť. Přidejte fazole, lahůdkové droždí a mléko, ještě 2-3 minuty povařte, pak odstavte z ohně a nechte vychladnout, vyjměte česnek a polovinu rozmixujte.

www.tacos.cz Dýňovou dužinu rozmačkejte vidličkou, přidejte brambory, nastrouhaný muškátový oříšek, mouku, prášek do pečiva a špetku soli a vypracujte těsto. Vál na těsto poprašte moukou, vytvarujte tenké válečky, nakrájejte je na kousky, lehce je poprašte moukou a uvařte noky ve vroucí osolené vodě. Když vyplavou na povrch, slijte je a přelijte fazolovým krémem.

www.tacos.cz (Černé oko jsou bílé fazole s malou černou skvrnou, okem, na straně spojení s luskem, která je pro ně velmi charakteristická. Plody rostliny Vigna čínská.)

www.tacos.cz

vloženo 03.12.2021    zobrazeno 178x    verze pro tisk

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové

Krupicové nočky