cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  7.15 dkg máslové tykve, 7.15 dkg parmazánu plus další na podávání, 12.15 dkg ricotty, 7 dkg hladké mouky, 1/2  žloutek, muškátový oříšek, 15 dkg lišek, 1/2  černá kapusta, 1/2  červená čekanka nejlépe odrůdy Tardive,

podmáslová omáčka: 2  šalotky, 7 cl bílého vína, 3 cl bílého vinného octa, 215 dkg másla, 1/2 dl podmáslí, 1/2 dl šlehačky, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Troubu předehřejte na 180 °C. Celou dýni položte na plech a pečte hodinu a půl do úplného změknutí. Nechte ji mírně vychladnout, rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a sloupněte slupku. Dužinu rozmačkejte na hladkou kaši a nechte vychladnout. V případě potřeby slijte přebytečnou tekutinu na sítu.

www.tacos.cz Nastrouhejte parmazán do mísy spolu s ricottou, moukou, žloutkem, solí a muškátovým oříškem. Odvažte požadované množství dýňové dužiny a vmíchejte ji do ostatních ingrediencí tak, aby vzniklo hladké těsto. Rozdělte ho na dílky (po 6 na porci) a vyválejte z nich kuličky. Položte je na papírem vyložený plech, lehce přikryjte a nechte vychladnout, dokud nebudou připraveny k vaření.

www.tacos.cz Plátky šalotky vložte do malého kastrolku s bílým vínem a bílým vinným octem, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 6-7 minut, až je šalotka hodně měkká a tekutina se téměř vypaří.

www.tacos.cz Mezitím dejte máslo do středně velké pánve na střední teplotu. Zahřívehte ho 5-6 minut až získá oříškově hnědou barvu a bude vonět po oříšcích. K šalotce přidejte podmáslí a smetanu, přiveďte k varu, poté odstavte z ohně a přelijte do mixéru. Rozmixujte vysokými otáčkami do hladka a za stálého mixování pomalu přilévejte zkaramelizované máslo a všechny usazeniny ze dna pánve, dokud nevznikne homogenní omáčka. Přelijte do hrnce s pokličkou a udržujte v teple.

www.tacos.cz Až budete připraveni uvařit noky gnudi, přiveďte hrnec s mírně osolenou vodou k varu, ztlumte na mírný ohřev a vhazujte nočky do vody v dávkách po 6. Nechte je vyplavat na povrch a pak je vařte 3-4 minuty až budou lehké a nadýchané. Vyjměte je děrovanou lžící, nechte okapat všechnu vodu a přidejte je rovnou do omáčky. Postup opakujte se zbývajícími gnudi.

www.tacos.cz Přidejte omyté houby do pánve s omáčkou a gnudi a dejte znovu na 2 minuty na oheň, aby se jemně provařily. Přiveďte k varu hrnec s mírně osolenou vodou, přidejte cavolo nero s vyříznutými stonky a povařte 2 minuty, dokud nezavadne. Dobře je slijte a dochuťte solí a pepřem.

www.tacos.cz Vložte zcezenou kapustu cavolo nero do mísy na těstoviny. Na ni rozložte gnudi, houby a několik lžic omáčky. Navrch dejte oddělené listy čekanky a nakonec posypte strouhaným parmazánem a černým pepřem.

vloženo 18.10.2022    zobrazeno 319x    verze pro tisk

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové