cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 20 dkg anglické slaniny, 40 dkg gnocchi, 2 dl zeleninového vývaru, 10 dkg mraženého hrášku, 115 dkg crème fraîche, 10 dkg špenátu, 1/2 hrst bazalky nebo dobromysli, 12.15 dkg mozzarelly
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve velké pánvi na mírném až středním ohni rozehřejte polovinu olivového oleje a 5 minut na něm smažte nadrobno nakrájenou cibuli, dokud nezačne měknout. Přidejte rozdrcený česnek a vařte další 2 minuty. Cibuli a česnek vyjměte na talíř a dejte stranou.

www.tacos.cz Zvyšte teplotu na střední a přidejte do pánve zbývající olej. Přidejte kostičky slaniny a smažte ji 5 minut, dokud nebude křupavá, poté přidejte noky a smažte je dalších 4-5 minut, dokud se nezačnou vybarvovat. Do pánve vraťte cibuli a česnek spolu se zeleninovým vývarem a hráškem. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a vařte 5-7 minut, dokud noky nezměknou. Vmíchejte crème fraîche a zahřívejte na mírném ohni, dokud omáčka mírně nezhoustne. Přidejte mladý špenát a nahrubo nasekanou bazalku (oregano), míchejte, dokud listy nezavadnou, poté posypte mozzarellou a dobře osolte a opepřete. Podávejte s křupavým chlebem a velkým zeleným salátem.

vloženo 20.12.2021    zobrazeno 556x    verze pro tisk

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové