cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Itálie - Trentino Alto Adige   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Canederli tirolesi

Tyrolské knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  215 dkg suchého chleba, 3  vejce, 1/2 šálek mléka, 7.15 dkg slaniny pancetta, 15 dkg salámu, 7.15 dkg slaniny, zelená petrželka, pažitka, sůl, muškátový oříšek, 10 dkg hladké mouky, vývar
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nakrájejte suchý chleba na kostičky. V misce rozšlehejte společně vejce a mléko a pak přidejte kostičky chleba. Vmíchejte jemně nakrájený tyrolský špek, kořeněný salám a pancettu, jemně nasekanou pažitku a zelenou petrželku, přisolte podle chuti, strouhněte trochu muškátového oříšku, promíchejte a nechte asi hodinu v chladu. Přiveďte k varu vývar. Do směsi přidejte tolik mouky, aby z ní šly tvořit knedlíky. Ty dělejte asi ve velikosti mandarinek a nechte je povařit ve vývaru asi 20 minut. Podávejte horké.
vloženo 05.06.2010    zobrazeno 4041x    verze pro tisk

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové