cpt. Cook
 

Bramborové knedlíky

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Itálie - Piemont   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Gratinované noky

Gnocchi al gratin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg bílých brambor, 2  žloutky, 20 dkg hladké mouky, 10 dkg másla, 20 dkg italského sýra toma piemontese, 10 dkg grana padano DOP, 2 lžíce strouhanky, mletá skořice, muškátový oříšek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory přibližně stejné velikosti omyjte a vařte asi 30 minut. Osušte je, oloupejte, rozmačkejte šťouchadlem na brambory a vyklopte je na vál. Přidejte špetku soli, pepře, trochu strouhaného muškátového oříšku a doprostřed vyklepněte žloutky. Ingredience velmi dobře promíchejte a pak postupně přidejte dvě třetiny mouky a zapracujte ji pomocí konečků prstů. Dál hněťte rukama, dokud těsto není hladké a homogenní, v případě potřeby přidejte trochu více mouky. Těsto rozdělte na 4-5 kousků a pod dlaněmi je šoulejte po pomoučené ploše, dokud vám nevzniknou válečky o průměru asi 1,5 cm. Nakrájejte je na malé 1cm kousky a zmáčkněte je hroty vidličky.

www.tacos.cz Sýr toma nastrouhejte na plátky. V míse smíchejte trochu strouhaného grana padano, strouhanku, špetku skořice a trošku strouhaného muškátového oříšku. Uvařte noky v hrnci s vroucí osolenou vodou a když vyplavou na povrch, slijte je děrovanou lžící. Urovnejte noky ve vrstvách do máslem vymazané zapékací misky a každou vrstvu posypte vločkami másla, plátky sýra a zbylým sýrem grana. Povrch posypte připravenou směsí sýra se strouhankou a skořicí a na závěr posypte máslovými vločkami. Gratinujte při teplotě 200 °C po dobu 10-15 minut.

vloženo 12.01.2022    zobrazeno 486x    verze pro tisk

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové