cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborové knedlíky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg brambor, 10 dkg hladké mouky, 1/2  vejce, 1/2  houska, strouhanka, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz V osolené vodě uvařené brambory prolisujeme, osolíme, promícháme s moukou, žloutkem a tuhým sněhem z bílku. Na másle osmaženou na kostečky nakrájenou housku a prosátou strouhanou housku zamícháme do těsta. Pak z těsta uděláme knedlíky, vaříme je v osolené vodě a obalujeme na másle osmaženou strouhanou houskou.
vloženo 24.09.2007    zobrazeno 3637x    verze pro tisk

Canederli neri
(Pohankové černé knedlíky)

Canederli tirolesi
(Tyrolské knedlíky)

Cavatelli s rajčatovou omáčkou a mozzarellou

Celozrnné noky s čerstvou omáčkou
(Gnocchi integrali al sugo fresco)

Dýňové gnudi, čekanka a podmáslová omáčka

Dýňové noky

Dýňové noky

Dýňové noky s fazolovým krémem
(Gnocchi di zucca con crema di fagioli)

Gnocchi al gorgonzola
(Bramborové noky s gorgonzolou)

Gnocchi alla parigina
(Nočky po pařížsku)

Gnocchi di patate con robiola
(Bramborové noky s robiolou)

Gnocchi quattro formaggi
(Noky v čtyřsýrové omáčce)

Gnocchi se slaninou, hráškem a mozzarellou

Gnudi al burro e salvia
(Knedlíčky z ricotty na másle a šalvěji)

Gratinované dýňové noky s pórkem a alpským sýrem
(Gnocchi di zucca gratinati con crema di porri)

Gratinované noky
(Gnocchi al gratin)

Kačamak s mlékem

Knedlík v ubrousku

Knedlíky tvarohové