cpt. Cook
 

Baskické fazole

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazolkový nákyp

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg fazolových lusků, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/2 šálek mléka, 4  vejce, zelená petrželka, sůl, máslo na formu, strouhanka na vysypání formy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazolky zbavíme vláken, nakrájíme šikmo na proužky a dusíme osolené na lžíci másla téměř do měkka a do vydušení šťávy. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši. Přendáme ji do mísy, osolíme, postupně zamícháme žloutky, petrželku, fazolky a naposled lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Zapékací mísu silně vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a směs do ní urovnáme. Pečeme ve středně teplé troubě asi 1/2 hodiny.

www.tacos.cz Fazolkový nákyp je též vhodný k obložení pečeně z bílého masa. K tomuto účelu pečeme směs v hranatém pekáčku a krájíme po upečení na menší obdélníčky.

www.tacos.cz Příloha: brambory sypané petrželkou a rajčatový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2788x    verze pro tisk

Fazolky dušené s cibulí

Fazolky dušené s cibulí a rajčaty

Fazolky dušené s citrónovou omáčkou

Fazolky na kyselo

Fazolky na paprice

Fazolky na paprice

Fazolky na smetaně

Fazolky po bulharsku

Fazolky po bulharsku

Fazolky s holandskou omáčkou

Fazolky s houbami a rajčaty

Fazolky s rajčaty

Fazolky s vejci

Fazolky v sýrové omáčce

Fazolky v zeleninové směsi

Fazolky vařené s uzeným masem

Fazolky zapečené s rajčaty v krému

Fazolové lusky s celozrnnými těstovinami