cpt. Cook
 

Baskické fazole

Fazolkový nákyp

Fazolky dušené s cibulí

Fazolky dušené s cibulí a rajčaty

Fazolky dušené s citrónovou omáčkou

Fazolky na kyselo

Fazolky na paprice

Fazolky na paprice

Fazolky na smetaně

Fazolky po bulharsku

Fazolky po bulharsku

Fazolky s holandskou omáčkou

Fazolky s houbami a rajčaty

Fazolky s rajčaty

Fazolky s vejci

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazolky v sýrové omáčce

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg fazolových lusků zmrazených (nebo 1.2x více čerstvých), 1/2 šálek vývaru, 1/2  cibule, 115 dkg žampiónů nebo hříbků - nemusí být, 1/4 l mléka, 15 dkg hladké mouky, 6 dkg strouhaného tvrdého sýra, tymián, majoránka, tuk, pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zmrazené fazolky vložíme do trochy vařícího osoleného vývaru a udusíme je téměř doměkka. V kastrolu zpěníme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky pokrájené houby a dusíme doměkka. Do podušených hub a cibule vmícháme hotové fazolové lusky. V mléce rozkvedláme hladkou mouku, strouhaný sýr, okořeníme špetkou pepře, tymiánu a majoránky a vmícháme do pokrmu. Necháme na mírném ohni povařit asi 10 minut. Podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou, případně s tmavým chlebem nebo dalamánkem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3672x    verze pro tisk

Fazolky v zeleninové směsi

Fazolky vařené s uzeným masem

Fazolky zapečené s rajčaty v krému

Fazolové lusky s celozrnnými těstovinami