cpt. Cook
 

Kapusta s rýží

Kapusta s vejci (nepravý mozeček)

Kapusta s vejci jako mozeček

Kapusta smažená

Kapusta smažená s vejci

Kapusta vařená

Kapusta zapečená s masem a rýží

Kapusta zapečená v palačinkovém těstě

Kapustičky trochu netradičně

Kapustová poupata s rýží

Kapustová psaníčka

Kapustová sekaná pečeně plněná

Kapustové čevabčiči

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kapustové karbanátky se sójou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kapusty, 2 hrsti sójového granulátu, 2  žemle, mléko, 15 dkg slaniny, 1/2 malá cibule, 2  vejce, strouhanka, mletý pepř, sůl, tuk na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Sójový granulát zalijeme horkým masoxovým vývarem a necháme nejméně hodinu bobtnat. Mezitím nakrájíme očištěnou, velkých vnějších listů zbavenou kapustu na větší kousky a uvaříme v osolené vodě. Žemle nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem, můžeme je pokropit i masoxovým vývarem, ve kterém jsme máčeli granulát. Slaninu rozkrájíme na kostičky, vyškvaříme a na tento základ vložíme jemně nakrájenou cibuli. Uvařenou a okapanou kapustu buď umeleme na masovém strojku, nebo jemně rozsekáme, přidáme vymačkaný granulát, vymačkané žemle, vejce, pepř, podle potřeby sůl a na slanině zpěněnou cibuli. Směs dobře promícháme, je-li příliš řídká, zahustíme strouhankou, příliš hustou zředíme vývarem, ve kterém jsme máčeli granulát.

www.tacos.cz Karbanátky omočíme v rozšlehaném bílku a obalujeme ve strouhance, nebo jen ve strouhance. Smažíme po obou stranách v některém z tuků na smažení. Hotové karbanátky pokládáme na chvilku na papírové ubrousky, aby se do nich vsáknul přebytečný tuk. Ke kapustovým karbanátkům jsou vhodné buď vařené a omaštěné brambory, nebo bramborová kaše.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2370x    verze pro tisk

Kapustové pečené závitky

Kapustové závitky

Kapustové závitky s uzenkami

Kapustový mozeček