cpt. Cook
 

Játrová pěna

Kapr ve smetanové marinádě

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kaštanová pěna s uzeným lososem na mesclun salátu

Mousse de châtaignes au saumon-fumé sur petites salades de mesclun

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg jedlých kaštanů, 40 dkg salátu mesclun, 8 plátků uzeného lososa, 20 dkg šlehačky, 6 snítek kopru, vinaigrette, 6 plátků domácího chleba, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kaštany nařízněte ostrým nožem do kříže. Blanšírujte je 15 minut ve vroucí vodě. Osušte je a vyloupejte. Znovu je vařte 15 minut ve vroucí osolené vodě a poté je slijte. Část si nechte na ozdobu a ostatní propasírujte přes mlýnek na kaši. Ponechte si čtvrtinu tenkých plátků lososa a zbylé nakrájejte nadrobno. Salát omyjte a osušte. Šlehačku vyšlehejte, osolte a opepřete. Kaštanové pyré vmíchejte do nakrájeného lososa, pak opatrně přidejte šlehačku a polovinu nadrobno nasekaných snítek kopru. Chlaďte v lednici alespoň dvě hodiny. Na každý talíř dejte trochu salátu a pokapejte ho zálivkou. Navrch položte několik lžic kaštanové pěny s uzeným lososem. Ozdobte proužky uzeného lososa, celými kaštany a koprem. Podávejte s plátky farmářského chleba.
vloženo 09.11.2022    zobrazeno 550x    verze pro tisk

Kaviár z baklažánů

Koktajl z kuřete

Krabí koktejl

Krabí maso na karí

Krevetkový koktajl

Krevety Tokyo

Kuřecí játra na sherry

Kuřecí salát

Kuřecí salát s petrželkou

Kuřecí terina s chřestem, fazolemi a tapenádou
(Pressé de poulet aux asperges, aux fèves et à la tapenade)

Květákový salát s vejcem

Lososová majonéza

Lososové překvapení s čerstvým kozím sýrem

Lososový aspik s pomeranči

Lososový koktail

Marinované žampióny

Meloun s parmskou šunkou