cpt. Cook
 

Kastilská česnečka
(Sopa de ajo)

Kmínová polévka

Kmínová polévka

Krémová polévka z hub

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krémová žampiónová polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  10 dkg brambor, 30 dkg žampiónů, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 3 lžíce sekané zelené petrželky, 3/4 l mléka, 1/4 lžičky bujónu (masox), mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pečárka ovčí, tak se jmenují žampióny, které v sezóně rostou na loukách nebo v listí dubového porostu. Žampión pravý je druh pěstovaný uměle. Oloupané brambory nakrájejte na plátky, cibuli a česnek na kostičky. Houby očistěte, nožičky rozkrájejte na menší kousky. Zpěňte máslo. Brambory, nožičky hub, cibuli, česnek a 2/3 petrželky na něm za stálého míchání poduste do sklovita. Přilijte mléko a pod poklicí vařte. Polévku přeceďte, obsah síta rozmixujte a přidejte do polévky. Má-li být sametově hladká, proceďte ji ještě jednou a znovu nechte přejít varem. Polévku dochuťte masoxem, solí a pepřem. Kloboučky hub nakrájejte na plátky přímo do polévky, aby zůstaly bílé a vařte ještě 1 minutu. Ochuťte, přidejte drobně sekanou petrželku.

www.tacos.cz Vhodná příloha: Tenké plátky housky nebo veky opečte v toasteru nebo na troše másla. Před podáváním je vložte do polévky nebo přikusujte.

www.tacos.cz Obměna: V sezóně můžete polévku připravit i z jiných druhů hub.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2842x    verze pro tisk

Krkonošské kyselo

Kroupová polévka

Krupicová jednoduchá

Krupicová maďarská

Krupicová pražená

Krupicová rychlá

Krupková jemná

Krupková s houbami

Krupková zahuštěná

Kulimajda

Kyselačka z hub

Manětínská sváteční hříbková polévka

Melencová polévka

Mléčná jednoduchá

Mléčná polévka chlebová