Zuppa di castagne e finocchi con salvia recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Oloupejte cibuli a nakrájejte ji nahrubo. Bílou část pórku nakrájejte také nahrubo, fenykl zbavte tvrdého jádra a nakrájejte stejně. Šalvěj najemno nasekejte. Ve velkém hrnci rozpusťte na středním plameni většinu másla. Přidejte cibuli, pórek, fenykl a polovinu šalvěje a restujte 10 minut za občasného míchání. Pak zvyšte plamen a nalijte víno. Přiveďte k varu a nechte bublat 2 minuty. Přidejte vývar a kaštany, přiveďte k varu, pak plamen snižte a nechte vařit 20 minut za občasného míchání.
www.tacos.cz Sejměte z plotny a polévku rozmixujte pomocí mixéru nebo kuchyňského robota. Přidejte mascarpone a znovu mixujte do hladka, poté osolte a opepřete. Vraťte na sporák na 2 minuty. Mezitím si najemno nasekejte odložené kaštany.
www.tacos.cz V malé pánvi rozpusťte zbývající máslo. Smažte nasekané kaštany se zbývající šalvějí a špetkou soli 3 minuty nebo dokud šalvěj nebude mírně křupavá. Polévku nalijte do předehřátých misek a ozdobte směsí kaštanů a šalvěje.
www.tacos.cz