cpt. Cook
 

Kastilská česnečka
(Sopa de ajo)

Kmínová polévka

Kmínová polévka

Krémová polévka z hub

Krémová žampiónová polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Krkonošské kyselo

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 l chlebového kvasu, 1/2 hrst sušených hub, sůl, kmín, 1/2 lžíce másla, 1/2  cibule, 3  vejce, 6  brambor
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kyselo je starodávný pokrm tkalců na horách a kdysi se jídalo 3krát denně mimo neděli. Nejprve ve slané vodě vaříme houby s kmínem, pak přilijeme chlebový kvas, předem ovšem omlazený a vykynutý, vše povaříme a omastíme buď jen přeškvařeným máslem, nebo na másle zpěněnou cibulkou a přidáme ještě míchaná vajíčka. Kyselo podáváme s brambory zvlášť vařenými.

www.tacos.cz Kyselo z kvasu je znamenitý a velmi zdravý pokrm, o kterém se právem říká: 'Kyselo s brambory - postaví na nohy!'

www.tacos.cz Živí hodnotnými bílkovinami z vajec i kvasinek v kvasu, sytí obsaženým tukem a brambory a chrání četnými látkami ochrannými. Vejce a máslo dodají vitamin A, kvas dodá velmi mnoho vitaminů skupiny B a brambory k polévce přidají vitamin C i potřebné nerostné soli.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2498x    verze pro tisk

Kroupová polévka

Krupicová jednoduchá

Krupicová maďarská

Krupicová pražená

Krupicová rychlá

Krupková jemná

Krupková s houbami

Krupková zahuštěná

Kukuřičná polévka s chorizem

Kulimajda

Kyselačka z hub

Manětínská sváteční hříbková polévka

Melencová polévka

Mléčná jednoduchá