cpt. Cook
 

Kuře s cibulí

Kuře s citrónem (podle M. D. Rettigové)

Kuře s citronem, rozmarýnem, šalvějí a česnekem

Kuře s citrónovou omáčkou

Kuře s čerstvým ananasem
(Poulet à l'ananas frais)

Kuře s česnekem a šalvějí po toskánsku

Kuře s dřínkovou omáčkou

Kuře s estragonem

Kuře s estragonem
(Geline tourangelle)

Kuře s falešnou mušlovou omáčkou

Kuře s fazolkami

Kuře s houbami v alobalu

Kuře s houbovým pyré a mangoldem

Kuře s jablky a s rozinkami

Kuře s jogurtem

Kuře s jogurtem po indicku

Kuře s kešu

Kuře s květákem

Kuře s kyselým zelím

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kuře s mandlemi

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 1/4 kg žampiónů nebo hříbků, 8 dkg másla, 1.15 dkg hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/2  žloutek, 3/4 dl sherry, sůl, mletý pepř, chilli, 20 dkg mandlí, 1/2 lžičky moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Kuře rozčtvrtíme, osolíme a dusíme na másle do měkka. Zbylé máslo rozehřejeme, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji po částech vývarem z kuřecích drůbků a vymícháme do hladka. Přidáme pepř, chilli, na plátky nakrájené houby a přisolíme. Vaříme 15 minut. Pak nádobu s omáčkou postavíme do studené vody a do polovychladlé přimícháme žloutek rozmíchaný ve 2 lžících chladného vývaru. Přistavíme znovu na oheň a mícháme, až omáčka zhoustne. Nesmí se vařit. Po odstavení z ohně přimícháme oloupané mandle slabě opražené na másle a cukru.

www.tacos.cz Příloha: jemný knedlík vařený v ubrousku, polenta nebo toasty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2073x    verze pro tisk