cpt. Cook
 

Lasagne s dýní, vlašskými ořechy a gorgonzolou
(Lasagne zucca, noci e gorgonzola)

Lasagne s houbami a klobáskou
(Lasagne funghi e salsiccia)

Lasagne s jablky

Lasagne s paprikami
(Lasagne con i peperoni)

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Lasagne se špenátem, ricottou a pestem

   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Lasagne se žampiony a špenátem

Mushroom spinach lasagna

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg špenátu, 60 dkg žampiónů, 2 lžíce olivového oleje, 1/2  citrón na kůru, 4 stroužky česneku, 2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 šálky mléka, 24 dkg gorgonzoly, 1/2 šálku parmazánu, mletý pepř, 24 dkg nepředvařených lasagní
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme špenát: listy vaříme krátce v osolené vřící vodě, jen aby povadl, pak opláchneme ve studené vodě, necháme dobře okapat a nahrubo nasekáme. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a 3 - 4 minuty osmahneme v oleji při vyšší teplotě. Osolíme a necháme vychladnout.

www.tacos.cz Chemicky neošetřovaný citrón dobře omyjeme v teplé vodě, sloupneme tenkou vrstvu kůry a nadrobno ji posekáme. Česnek oloupeme a také najemno posekáme. Smícháme houby, špenát, citrónovou kůru a česnek.

www.tacos.cz Mouku rychle opražíme v rozehřátém másle za neustálého míchání. Drátěnou metlou rozšleháme v mléce a rozmícháme na mírném ohni 5 - 10 minut v bešamelovou omáčku. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky a vmícháme spolu s čerstvě strouhaným parmezánem do omáčky, dochutíme solí a mletým pepřem.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 190 °C. Na dno zapékací mísy nalejeme trošku omáčky a pak vrstvíme střídavě lasagne, žampiony, špenát a omáčku, poslední vrstvou bude omáčka. Lasagne zapékáme uprostřed trouby asi 40 minut, dokud nejsou měkké a povrch nezhnědne.

vloženo 22.09.2009    zobrazeno 3793x    verze pro tisk

Lasagne z cukety, parmské šunky a citronové ricotty

Lasagne z hovězího s hříbky a parmezánem

Lasagne z Valle d'Aosta
(Lasagne alla valdostana)

Lasagne zapékané

Linguine s citronem a zeleným pestem

Linguine s hráškovým pestem a chorizem

Linguine s omáčkou ze sušených rajčat a lilku

Linguine s ricottou a bylinkami
(Linguine con ricotta e le erbe fini)

Lombrichelli al pesto di nocciole
(Lombrichelli s pestem z lískových oříšků)

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny gratinované à la Boni

Makaróny na whisky