cpt. Cook
 

Polévka ovarová

Polévka s knedlíčky

Polévka s kukuřicí Ju-Mi Tang

Polévka s masovými taštičkami

Polévka s vepřovým masem

Polévka z bílých fazolí

Polévka z drůbeže

Polévka z drůbků

Polévka z husích drůbků nebo ze slepice

Polévka z králíka

Polévka z kuřete

Polévka z telecí nebo jehněčí hlavy

Polévka z uzeného masa

Polévka z uzeného masa

Polévka z vepřové krkovičky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z vepřového masa

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg vepřového masa, 1/2  mrkev, 1/2  petržel, kousek celeru, 1/2  cibule, 1/2 lžička soli, 3 dkg tuku, 1.15 l vody, nové koření nebo květ
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do studené vody dáme vařit oprané a rozseknuté kosti. Maso, protože je tučné, vkládáme také zásadně do studené vody, aby se tuk stejnoměrně provařil. Polévku hned nesolíme, nýbrž necháme takto asi hodinu zvolna vařit. Je-li vývar příliš tučný, sebereme svrchu tuk. Teprve po hodině na tuku do zlata osmažíme pokrájenou cibuli spolu s očištěnou a pokrájenou zeleninou a přidáme k polévce. Ta má takto lepší chuť i barvu, než když zeleninu jen vaříme. Pak teprve polévku osolíme a vaříme další hodinu nebo i déle, až je maso měkké. Potom polévku přecedíme, ale zeleninu neodhazujeme, nýbrž také sníme. Do polévky zaváříme zavářku nebo ji podáme s vložkou. Maso z polévky buď podáme s omáčkou, nebo je upravíme jako hašé nebo s vajíčky, po případě je přidáme do karbanátků.

www.tacos.cz Polévka ze skopového masa se vaří stejně jako z masa vepřového. Přebytečný tuk se též sebere. Polévka se musí podávat velmi horká, neboť jinak lůj stydne a lepí se na patro.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5297x    verze pro tisk

Polévka ze skopového masa

Polévka ze skopového s tuřínem

Polévka ze slepice (husy nebo krocana)

Polévka ze zaječího předku