cpt. Cook
 

Polévka ovarová

Polévka s knedlíčky

Polévka s kukuřicí Ju-Mi Tang

Polévka s masovými taštičkami

Polévka s vepřovým masem

Polévka z bílých fazolí

Polévka z drůbeže

Polévka z drůbků

Polévka z husích drůbků nebo ze slepice

Polévka z králíka

Polévka z kuřete

Polévka z telecí nebo jehněčí hlavy

Polévka z uzeného masa

Polévka z uzeného masa

Polévka z vepřové krkovičky

Polévka z vepřového masa

Polévka ze skopového masa

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka ze skopového s tuřínem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/4 kg tuřínu (vodnice nebo zimní brukve), 1/4 kg předního skopového (nebo vepřového), sůl, 1/2 lžíce tuku, 1/2 lžíce hladké mouky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nejdříve dáme do studené vody vařit třeba skopové žebírko, později přidáme sůl i nakrouhaný tuřín a vaříme do měkka. Pak maso vyjmeme, polévku zahustíme jíškou a povaříme, maso sejmeme s kostí, nakrájíme na kostky a přidáme do polévky, která se musí ovšem podávat velmi horká. Stačí s chlebem nebo brambory k večeři a doplněná moučníkem i k obědu.

www.tacos.cz Dobrá sestava: Pečivo zasytí, maso v polévce dodá hodnotné bílkoviny a tuřín zase ochranné látky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2007x    verze pro tisk

Polévka ze slepice (husy nebo krocana)

Polévka ze zaječího předku