cpt. Cook
 

Rajčata se smetanovým sýrem

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát pozdního léta

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuřete, 1/2  cibule, sůl, 1/2  salátové okurky, 1/2  zelená paprika, 1/2  paprika červená, 2 menší jablka, 10 dkg žampiónů nebo jiných tužších hub, 3 lžíce oleje, citrónová šťáva, 2 lžíce mandlí,

Na dochucení: 1/2 sklenka vína, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžičky mletého zázvoru, citrónová šťáva, 1/2 lžičky glutasolu

zkopírováno z http://www.tacos.cz Syrové kuře uvaříme v osolené vodě s nakrájenou cibulí. Měkké maso vyjmeme, obereme z kostí, nakrájíme na kousky a dáme vychladit. Můžeme však použít i grilované kuře, které jen vykostíme a nakrájíme na kousky. Žampiony nebo jiné houby očistíme a nakrájíme na plátky. Mírně je osolíme a osmahneme na oleji, až se vydusí šťáva, kterou pustí. Pak je rovněž necháme vychladit. Papriky, jablka a okurku očistíme, avšak neloupeme, a nakrájíme na hrubší nudle. Jablka hned pokapeme citronovou šťávou, aby nehnědla. Víno svaříme s cukrem a zázvorem a po vychlazení dochutíme citronovou šťávou a glutasolem. Kuřecí maso smícháme se zeleninou, jablky a houbami, přelijeme zchladlým ochuceným vínem a posypeme mandlovými lupínky. Podáváme vychlazené.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1773x    verze pro tisk

Salát z kuřete v artyčoku

Simoniny rajské košíčky

Snídaně pro flamendry s pikantní omáčkou

Studený chřest s vaječnou omáčkou

Sýrová roláda s ovocem

Sýrové chuťovky

Sýrové roličky s ovocem

Španělský salát z krabů a krevetek

Šunková pěna

Šunkové kornoutky plněné křenovou šlehačkou

Šunkové kornoutky s křenovou šlehačkou

Šunkové řezy

Šunkové závitky Florida

Šunkové závitky s vaječnou pěnou

Šunkový koktejl

Tuňákový krém

Uzený losos a krabí maso s křenovým krémem

Uzený losos naplněný uzenou makrelou