cpt. Cook
 

Rožnovský perník

Rybízový koláč pod sklem

Rychlá bublanina s ovocem

Rychlé kakaové řezy

Rychlé řezy s jablky

Rychlý domácí perník

Rychlý koláč

Rychlý koláč s višněmi

Rychlý moučník s drobným ovocem

Rychlý ovocný páj

Rychlý závin

Segedínské tvarohové řezy

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Skleněný koláč Katharine Hepburn

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  20 dkg hladké mouky, kypřící prášek do pečiva, 12 dkg másla nebo rostlinného tuku, 6 dkg moučkového cukru, sůl,  trochu citrónové kůry, 2  žloutky,

Pudink: 1/4 l mléka, vanilkový pudink, 3 dkg moučkového cukru,

Želatina: želatina, 2 lžíce pískového cukru, voda, 60 dkg ovoce

zkopírováno z http://www.tacos.cz Na křehké těsto smícháme mouku s kypřícím práškem, prosejeme do mísy a přidáme další přísady (jedna dávka odpovídá koláči o průměru asi 25cm). Tuk nesmí být docela rozteklý, bylo by ho nutno příliš mnoho. Přísady se zpracují elektrickým hnětačem postupně od nejnižší rychlosti k nejvyšší. Nakonec je dobré na pomoučené ploše propracovat těsto ještě rukama do tvaru nelepivého bochánku.

www.tacos.cz Placku z těsta přeneseme na válečku do nevymaštěné formy. Po stranách vytvoříme vyvýšený okraj a dáme péct. Z mléka, vanilkového pudinkového prášku a cukru připravíme pudink. Upečený koláč z formy opatrně přeneseme na mísu, naplníme vlažným pudinkem a poklademe jakýmkoliv ovocem. Necháme ve vodě nabobtnat práškovou nebo plátkovou želatinu, přidáme k ní pískový cukr a zahříváme do rozpuštění - nesmí se vařit. Pak za občasného míchání zchladíme. Když začne želatina houstnout, polijeme jí povrch koláče.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2290x    verze pro tisk

Skořicový jablečný koláč

Smetanový závin

Smetanový závin

Suflé s ovocem z rumového hrnce

Svatební koláče

Štrůdl

Švédské rozinkové řezy