cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

Bramborové škubánky

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Škubánky

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  1/2 kg brambor, sůl, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg hrubé mouky, tuk, tvaroh, máslo (tlučený mák)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané nakrájené brambory dáme do hrnce, zasolíme, zalijeme vodou a dáme vařiti. Brambory nesmějí příliš změknout, pak na ně nasypeme hladkou a hrubou mouku, držadlem vařečky uděláme 5 - 6 otvorů. Až voda vystoupí a mouka je důkladně spařena, přebytečnou vodu scedíme, těsto řádně rozmačkáme a vymícháme, aby bylo tuhé a hladké. Podle chuti dosolíme; pak ostrou lžicí, namočenou v horkém tuku, vykrajujeme kousky a klademe na mísu. Sypeme tvarohem a mastíme máslem, nebo tlučeným mákem a mastíme sádlem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3053x    verze pro tisk

Škubánky s mákem