cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

Bramborové škubánky

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Škubánky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, sůl, 115 dkg hladké mouky, 10 dkg vepřového sádla, 1/2 velká cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a překrájené brambory ve větším hrnci napolo uvaříme v osolené vodě. Vodu odcedíme, ale nevyléváme. Brambory šťouchadlem rozmačkáme a obrácenou vařečkou do nich uděláme několik otvorů až ke dnu, které stejnoměrně zasypeme moukou. Vše zalijeme asi polovinou slité vody, hrnek zakryjeme pokličkou a na velmi mírném ohni necháme asi 20 min. propařit. Přebytečnou vodu slijeme a propařenou hmotu vymícháme na hladké těsto. Podle potřeby přisolíme. Lžící namáčenou v sádle vykrajujeme škubánky, které mastíme sádlem a osmaženou cibulkou. Nasladko škubánky sypeme mletým mákem s cukrem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3081x    verze pro tisk

Škubánky

Škubánky s mákem