cpt. Cook
 

Šťouchané brambory

Šumavský štrec

Švábka

Uhlířina

Slovensko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zamagurské džatky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1.15 kg brambor, 30 dkg hladké mouky, 10 dkg tuku, 10 dkg slaniny, mletý pepř, sůl, 215 dkg brynzy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané brambory dáme vařit do slané vody, scedíme, přidáme hladkou mouku, vařečkou rozmícháme, přikryjeme a necháme na kraji sporáku stát 5 minut. Pak vypracujeme hladké těsto a zformujeme z něj kuličky o velikosti ořechu. Promícháme je s pokrájenou slaninu rozškvařenou na tuku s cibulí. Posypeme brynzou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2259x    verze pro tisk