cpt. Cook
 

Aligot

Aligot

Bramborová kaše

Bramborová kaše zapečená s vuřty a zelím

Bramborová kaše zapékaná

Bramborová nastavovaná kaše

Bramborové škubánky

Colcannon

Jemné škubánky

Lepenec

Lepenice

Lepenice

Lepenice

Nákyp z bramborové kaše

Nastavená bramborová kaše

Slovácká kocmrnda

Slovácká kocmrnda

Škubánky

Škubánky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Škubánky s mákem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg brambor, 115 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžička soli, 12 dkg vepřového sádla, 8 dkg moučkového cukru, mák
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na kostky nakrájené brambory uvaříme v mírně osolené vodě. Když jsou téměř měkké, slijeme polovinu vody do hrnečku. Do brambor uděláme vařečkou několik otvorů až ke dnu a zasypeme je prosátou moukou. Hrnec přikryjeme poklicí a při mírné teplotě necháme mouku chvíli napařit. Pak brambory rozšťoucháme a důkladně prohněteme do hladka. Do přílliš tuhého těsta přidáme trochu odlité vody. Lžící namočenou v rozehřátém sádle vykrajujeme noky (škubánky), které na talířích sypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a mastíme sádlem. Můžeme je rovněž sypat strouhaným tvarohem a mastit máslem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3309x    verze pro tisk