cpt. Cook
 

Ryby na rajčatech

Salamis

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sladkokyselá ryba

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg soleného rybího filé, 1.15 lžičky mletého zázvoru nebo větší kousek čerstvého, 2  bílky, 2 lžíce škrobové moučky, 1/2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžíce vodky, 1/2 lžíce bílého vinného octa, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžíce zelené petrželky usekané na ozdobu, olej (větší množství na smažení)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rybu rozkrájíme na menší kousky. Osušíme. Zázvor oloupáme a usekáme nadrobno. Bílek lehce ušleháme vidličkou, osolíme, přilejeme vodu a vmícháme 3/4 bramborové moučky. Pečlivě promícháme tak, aby vzniklo nepříliš husté těsto. Kousky ryby namáčíme do těsta a ve větším množství oleje o teplotě 190 °C usmažíme do zlatova. Vyjmeme a necháme okapat.

www.tacos.cz Vývar uvedeme do varu, přidáme cukr, ocet, zázvor a zbytek bramborové moučky, rozmíchané v trošce studené vody. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí na mírném plameni. Přidáme osmaženou rybu a znovu uvedeme do varu. Ozdobíme zelenou petrželkou a horké podáváme.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1409x    verze pro tisk

Smažené filé Sanibel

Smažené pikantní rybí filé

Sýrové rybí krokety

Tempura

Treska s kaparovým máslem

Zapečené filé na thajském kari s ovocem

Zapečené filé s paprikou

Zapékané filé s jogurtem a sýrem