cpt. Cook
 

Ryby na rajčatech

Salamis

Sladkokyselá ryba

Smažené filé Sanibel

Smažené pikantní rybí filé

Sýrové rybí krokety

Japonsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tempura

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg rybího filé (nejlépe z tresky), 4  tykve (po 200 g, menší), 4  papriky, 10 dkg žampiónů,

na obalování: 2  vejce, 1/3 hrnečku vody, 1/2 hrneček hladké mouky, olej na smažení,

omáčka A: 1/3 hrnečku sójové omáčky, 1/3 hrnečku bílého vína, 1/3 hrnečku vody (se solí a špetkou cukru),

omáčka B: 1/3 hrnečku sójové omáčky, 1/2 lžičky bílého pepře, chilli, 1/2 lžíce rostlinného oleje

zkopírováno z http://www.tacos.cz Porce ryby omyjeme. Tykve nakrájíme na kolečka silná 1 cm. Houby (čerstvé nebo konzervované) nakrájíme na plátky. Papriky nakrájíme podélně na osminky. Připravíme si omáčky tak, že výše uvedené přísady svaříme a necháme vychladnout.

www.tacos.cz Směs na obalování si připravíme smísením mouky s vejcem a studenou vodou. Rybí maso, tykev a houby obalujeme v těstíčku a zprudka smažíme na rozehřátém oleji. Osmažené kousky dáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk. Podáváme na stůl, kam jsme předem připravili oba druhy omáček. Podává se s rýží. Každý stolovník si podle chuti namáčí kousky do jedné z omáček.

www.tacos.cz Můžeme obměnit tento klasický předpis tak, že místo ryb použijeme krevety a dále přidáváme další druhy zeleniny jako jsou brambory, mrkev apod. Omáčky můžeme nahradit směsí sójové omáčky a citrónové šťávy, nebo směsí sójové omáčky s rozlisovaným česnekem. Toto jídlo je jedním z nejoblíbenějších japonských pokrmů, ale zdomácnělo i na evropském kontinentě.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1717x    verze pro tisk

Treska s kaparovým máslem

Zapečené filé na thajském kari s ovocem

Zapečené filé s paprikou

Zapékané filé s jogurtem a sýrem