Bucatini all'Amatriciana [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Bílé lasagne se šunkou a sýrem
(Lasagne biance con prosciutto e formaggio)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bucatini all'Amatriciana

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  11.15 dkg guanciale, 6 cl extra virgin olivového oleje, 1/2  chilli paprička, 1.215 dl suchého bílého vína, 80 dkg nakládaných rajčat San Marzano, sůl, 415 dkg těstovin bucatini, 115 dkg čerstvě nastrouhaného pecorina
zkopírováno z http://www.tacos.cz Guanciale nahrubo nasekejte a rozložte na hlubokou těžkou pánev. Přidejte olej a nastrouhanou papričku peperoncino. Restujte na prudkém ohni 1-2 minuty, dokud se tuk z guanciale neroztaví, promíchávejte dřevěnou vařečkou. Jakmile guanciale získá barvu, ale ještě se nezačne křupat, přilijte víno a svařte, dokud se nevypaří, asi minutu. Rajčata s jejich šťávou protlačte pasírkou a přidejte je na pánev. Snižte teplotu a vařte, dokud se rajčata neredukují na polovinu, často míchejte, 30-40 minut.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci přiveďte k varu nejméně 5 litrů vody. Přidejte štědrou dávlku soli. Vhoďte těstoviny, promíchejte a zakryjte hrnec. Když se voda vrátí k varu, sejměte pokličku a vařte těstoviny odkryté, dokud nejsou sotva al dente, asi o 1-2 minuty méně, než udává navržený čas vaření na obalu.

www.tacos.cz Pomocí 2 velkých vidliček nebo kleští na špagety přeneste těstoviny přímo z vody do pekáče, neceďte je. Energicky promíchejte a prohazuje, aby se dokončily v omáčce, asi minutu. Vypněte oheň, vmíchejte část strouhaného Pecorino Romano a promíchejte. Ihned podávejte se zbývajícím sýrem k posypání.

vloženo 16.07.2025    zobrazeno 45x    verze pro tisk

Bucatini alla boscaiola

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Bucatini s trapánským pestem
(Bucatini con pesto alla trapanese)

Cacio e pepe pro dva