cpt. Cook
 

Bellinzoská kaše

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bešamelové brambory

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg syrových brambor, 15 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/2 menší cibule, zelená petrželka, sůl, 2 dl mléka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory uvaříme ve slupce a oloupané nakrájíme na silnější plátky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Po částech přiléváme studené mléko a vymícháme do hladka. Je-li třeba více zředit, přidáme vývar. Nakonec přidáme petrželku, nakrájené brambory, promícháme a necháme asi 10 minut mimo oheň přiklopené. Podáváme obložené smaženými kuličkami z mletého masa.

www.tacos.cz Příloha: saláty

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2157x    verze pro tisk

Bramboráčky

Bramborákové kynuté placičky

Bramborová galetka

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Bramborová kaše bez mléka s cibulí

Bramborová kaše nastavená

Bramborová kaše s celerem

Bramborová kaše se sýrem

Bramborová sláma

Bramborová sláma

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky smažené v pekáči

Bramborové koblížky k obložení masa

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Bramborové krokety s rajčatovým protlakem