cpt. Cook
 

Bellinzoská kaše

Bešamelové brambory

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramboráčky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg brambor, 12 dkg hladké mouky, 1/2  vejce, 1/2 dl horkého mléka, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, majoránka, tuk na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle a vzniklou vodu scedíme nebo vymačkáme. Brambory zalijeme horkým mlékem, přidáme vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Těsto dobře promícháme a pokud bude řídké, přidáme ještě trochu mouky. Na pánvi nebo v lívanečníku rozpálíme tuk (nejlepší je sádlo, bramboráčky jsou pak velmi chutné), sběračkou vlijeme těsto v tenké vrstvě, urovnáme je a po obou stranách upečeme do zlatova. Do bramborákového těsta můžeme ještě přidat jemně nakrájené uzené, salám nebo škvarky, ale taky nakrájený pórek, mladou cibulku nebo část brambor nahradit nastrouhanou cuketou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1865x    verze pro tisk

Bramborákové kynuté placičky

Bramborová galetka

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Bramborová kaše bez mléka s cibulí

Bramborová kaše nastavená

Bramborová kaše s celerem

Bramborová kaše se sýrem

Bramborová sláma

Bramborová sláma

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky

Bramborové hranolky smažené v pekáči

Bramborové koblížky k obložení masa

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Bramborové krokety s rajčatovým protlakem