cpt. Cook
 

Aloo chole

Bílé fazole s libovým masem na paprice

Bobová kaše

Bosenská musaka

USA   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bostonské fazole

Boston baked beans

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg bílých fazolí, sůl, 2  cibule, 1/2 lžička hřebíčku, 7.15 dkg hnědého přírodního cukru, 2 lžíce javorového sirupu (lze nahradit řepným nebo medem), 1/2 lžička hořčičného semínka mletého na prášek, 1/2 lžičky mletého pepře, 20 dkg prorostlejšího uzeného masa, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole namočené přes noc povaříme druhý den asi třicet minut. Nesolíme. Do cibule napícháme hřebíčky, dáme do hrnce, přidáme fazole, uzené maso nakrájené na kostky a všechny další součásti kromě cukru a vodu. Uzavřeme hrnec (nejlépe tlakový) a vaříme alespoň hodinu (původní předpis puritánů zněl čtyři až pět hodin, bylo to jídlo pro svátek nebo také pro dřevorubce, kteří vařili jednou za týden). Nakonec se fazole posypou cukrem a zapečou v troubě.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3921x    verze pro tisk

Bretaňské fazole

Cassoulet de Castelnaudary
(Cassoulet z Castelnaudary)

Cizrna zapečená s halloumi

Cizrnové krokety s jogurtovou omáčkou

Cizrnovo-kuřecí karí z Láhauru
(Lahori murgh cholay chicken and chickpea curry)

Cizrnovo-zeleninové ragú

Černé fazole
(Frijoles negros)

Černé fazole s mletým masem

Červená čočka na kari se šalvějí

Česneková cizrnová kaše s kukuřicí

Čočka na česneku

Čočka na kari

Čočka na slanině

Čočka nakyselo

Čočka s kečupem